STUDENTLIV OCH HÄLSA | Madeleine Söderlind Östman

Madeleine Söderlind Östman

Annons

STUDENTLIV OCH HÄLSA

God kväll på er alla! 

Känner att det skulle vara kul att berätta lite mer vad jag prioriterar och använder gällande skönhet/hälsa, och då basprodukter. Som student kan plånboken vara lite snäv, och även med extrajobb krävs prioritering. Jag väljer bort många roliga skönhetsrelaterade kostnader för att jag måste/väljer att prioritera annat. Exempelvis köpte vi en diskmaskin idag som det gick lite pengar på (ca 2500kr totalt för att vara exakt, vilket ändå ligger i underkant gällande dessa utgifter).

MEN något jag har prioriterat starkt och verkligen lagt en extra slant på är just hår och ansikte. Om vi börjar med håret så klipper min mamma mig med jämna mellanrum vilket är gratis (Tack mamma <3 ) och jag slingar mig ibland hos min frisör. Mellan frisörbesöken använder jag mig av en färgbomb som ger en kallare ton till mina längder så jag slipper gå ofta till frisören. Jag lägger även lite mer pengar till ett ordentligt frisörbalsam- och shampoo. (jag har en 1min-kur som balsam och silvershampoo som shampoo.)
Jag tvättar håret ca. 1-2ggr i veckan vilket kan låta äckligt men mitt hår blir nästan aldrig fett och när det känns för skitigt av spray etc. så tvättar det såklart. Detta skonar såklart håret.
Jag använder ytterst sällan plattång eller fön, och efter varje tvätt trycker jag i Maroccan oil i längderna för ytterligare fukt.
Som pricken över i:et äter jag Panto3-hårtabletter, 2st/dag varje dag. 
Jag har ett långt friskt hår med bra tjocklek.

Mitt ansikte då? Jag har i över ett år använt mig av Cliniques hudvårdsserie som jag älskar. Den känns lyxig och den funkar på min hud, vilket resulterar i en ren hy utan finnar och torra fläckar/rodnader.
Varje dag (med enstaka undantag) tvättar jag bort smink med gelen, använder pads och rengör huden med ansiktsvatten för att till sist använda ansiktkräm+ögonkräm. (Och en dusch av Viktorias secret mist på halsen, ren vana, kvällsfräsch, etc.)
Och försvarets hudsalva såklart på läpparna. 

Nu har jag aldrig haft problem med min hy men jag ser stor skillnad på huden ändå sedan jag blivit noga med att rengöra den varje kväll!

10956156_10205044222997994_1739449228_n

Detta är produkten jag använder till mitt hår efter tvätt i blött hår eller när som helst i torrt hår. Gör susen. Luktar gudomligt.

10958788_10205044224158023_1561830339_nDetta är mina produkter från Clinique. Från vänster: Ansiktsvatten, ansiktskräm, rengöringsgél, Ögonkräm, Oljebaserad “ögonsmink”-borttagning. Jag använder alla förutom den längt till höger, den är väldigt bra om du använt mycket smink vid ögonen eller vattenfast mascara etc. för sminket lössnar direkt. Jag tycker att den gröna gelen gör sitt jobb så olje-borttagningen är definitivt överflödig vid tajt budget. Men däremot skulle jag nog råda att köpa alla de andra, för de sitter som i en kedja. Efter gelen är du ganska torr och obekväm i ansiktet, vattnet ger en uppiggande effekt samt sluter porer/förbereder för krämen. Krämen återfuktar, men är för fet för ögonen då vi har en annan hud där. Ögonkräm återfuktar ögonen och svalkar 🙂 KANONPRODUKTER helt enkelt!

Nu ska jag mysa med Niklas och göra fruktsallad!

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats